Header Menu

Veritabanı Nasıl oluşturulur ? resim

Veritabanı Nasıl oluşturulur ?

cPanel veritabanı oluşturmak çok basit bir işlemdir. Çoğu kişi hosting üzerinde oluşan hataları çözemediği için bu işlem biraz zor gelebilir, bu makalemiz de nasıl kolayca veritabanı oluşturabileceğinizi gösterecegiz.

Öncelikle cPanel'e giriş yapıyoruz, veritabanları menünüsünde MySQL Veri tabanı Sihibazına tıklıyoruz.

Gelen sayfada 1. Adım olarak veritabanın adını giriyoruz kapalı alanda ki yazı cPanel Kullanıcı adınızdır, cPanel kullanıcı adının karşısında ki kutucuğua veri tabanı adını giriniz, sırada ki adıma geçmek için Bir Sonra ki Adım butonuna basınız.

Sırada ki adımda oluşturduğumuz veri tabanını kullanabilmek için Kullanıcı adı ve Parola oluşturmanız gerekiyor. İlgili kısımları kendinize göre doldurun ve Kullanıcı oluştur butonuna basınız.

Oluşturmuş olduğunuz veri tabanında kullanıcıyı yetkilendirmek için TÜM AYRICALIKLAR butonunu tikleyin ve Değişikliği uygula butonuna basınız.

Tüm işlemleri tamamlandığınız da Veri tabanını kullanmak için gerekli hazırlıkları tamamlamış olacaksınız, yazılımınız da veri tabanı bilgilerini girerek kullanabilirsiniz. Veri tabanını SQL yüklemek istiyorsanız cPanel SQL Nasıl Yüklenir ? makalemizi inceleyebilirsiniz.

  Sizde Web Siteye sahip olmak istiyorsanız Limitsiz Hosting paketlerimizi inceleyebilirsiniz ! 

 

515 Görüntüleme