Header Menu

Linux ve Windows Hosting Nedir ? resim

Linux ve Windows Hosting Nedir ?

Web Hosting hizmetleri 2 farklı bölüme ayrılmaktadır, birisi Linux Hosting diğeri ise Windows Hostingdir. Her iki bölümde de bir çok işlevsel siteler kullanılmaktadır fakat müşteri tercihleri ve uygulamalarına göre platformlar değişmektedir.

Linux Hosting, Linux tabanlı işletim sistemi(OS) olan Centos ve Ubuntu tercih edilerek Plesk, CyberPanel, cPanel, DirectAdmin ve Centos Web Panel(CWP) kullanılmaktadır. Linux Hosting genellikle Hosting Şirketleri tercih etmektedir Performans, hız ve kullanıcı dostu panel olarak en önde gelen cPanel ve Plesk paneldir.

Windows Hosting, Windows tabanlı olan Windows 10 - Windows Server 2008 - 2012 - 2016 - 2019 işletim sistemlerine(OS) kurulmaktadır. Genellikle tercih edilen işletim sistemi Windows Server 2012 R2'dir. Performans, hız ve kullanıcı dostu açısından Hosting Firmaları Plesk panel tercih etmektedir.

Linux Hostingler'de  genel programlama dilleri olarak PHP, NodeJS, Veri Tabanı servisleri için MySQL, MariaDB ve DNS bağlantıları için BindDNS, PowerDNS kullanılmaktadır. 

Windows Hostingler'de genel programlama dilleti olarak ASP, NodeJS, Veri Tabanı servisleri için MSSQL, MySQL ve DNS bağlantıları için PowerDNS kullanılmaktadır.

PoyrazHosting olarak firmamız da müşterilerimize daha iyi deneyim ve hız kazandırmak amaçlı cPanel tercih etmekteyiz. 

 

726 Görüntüleme