Header Menu

Reseller Hosting Nedir? resim

Reseller Hosting Nedir?

Reseller (Bayi) Hosting

 

Reseller Hosting Ne Anlama Geliyor?

Bayi barındırma, bir Web barındırma sağlayıcısının, Web barındırma hizmetlerinin bir kısmının veya tamamının bir bireysel veya üçüncü taraf kuruluş tarafından satılmasına izin verdiği bir Web barındırma iş modelidir. Bayi barındırma, bir kuruluşun bir Web barındırma altyapısı oluşturmaya, çalıştırmaya ve yönetmeye gerek kalmadan bir Web barındırma sağlayıcısı olarak hareket etmesini sağlar.

Reseller Hosting Ne Amaçla Kullanılır?

Bayi barındırma, öncelikle bir Web barındırma hizmeti/sağlayıcısı tarafından sağlanan bir iş geliştirme modelidir. Bu model aracılığıyla, bir veya daha fazla kuruluş, kendi markaları altında paketlenmiş, yeniden markalanmış ve satılan Web alanını kiralamaktadır. Birincil barındırma hizmeti sağlayıcısına bağlı olarak, her bayi ana bilgisayarına, kiralık alanını ve belirli müşterilerini yönetmek için eksiksiz bir beyaz/özel etiketli kontrol paneli sağlanabilir.

Bayi ana bilgisayarı, faturalandırma ve teknik desteği ele alacak olsa da, ek Web alanı ve teknik sorunların çözümü için her zaman birincil ana bilgisayara bağımlıdır.
 

Reseller Hosting Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Bayi barındırma pazarında, değişen hizmet seviyelerine sahip birçok web barındırma şirketi vardır. Bu nedenle, her sağlayıcıyı dikkatlice değerlendirmek önemlidir.

En iyi bayi barındırma şirketini bulmak için, satış deneyiminizi daha başarılı kılacak belirli özellikleri aramanız gerekir. En önemli faktörlerden bazılarına göz atalım.

  • Beyaz Etiket Çözümleri
  • Ölçeklenebilir Sunucu Kaynakları
  • Kullanımı Kolay Bir Kontrol Paneli
  • Otomatik Yedeklemeler
  • Siz ve Müşterileriniz İçin Destek

 

Beyaz Etiket Çözümleri

İki ana bayi barındırma türü vardır: beyaz etiket ve özel etiket. Beyaz etiketli yeniden satışta, bayi bağımsız bir şirket olarak markalanır. Başka bir deyişle, markanızı müşterilerinizle birlikte kullanabileceksiniz.

Özel markalı yeniden satışla, ana şirketin markası müşteri tarafından görülebilir. Bu nedenle müşterileriniz, barındırma hizmetlerinin üçüncü taraf bir işletmeden geldiğini bileceklerdir.

Beyaz etiketli yeniden satış daha pahalıdır, ancak satıcı için daha fazla esneklik sağlar. Esasen, işinizi istediğiniz gibi yönetebileceksiniz.

Ölçeklenebilir Sunucu Kaynakları

Bayi işiniz büyüdükçe, artan müşteri sayınızı karşılamak için sunucu kaynaklarınızı ölçeklendirmeniz gerekecektir. Ölçeklenebilir sunucu kaynakları sunmayan bir bayi barındırma şirketi seçerseniz, işletmeniz büyüdükçe yeni bir sağlayıcıya geçmeniz gerekebilir. Bizde bu durumda sizlere en kaliteli hizmeti vermek için karşınızdayız.

Kullanımı Kolay Kontrol Paneli

Çeşitli kontrol paneli seçenekleri sunan bir sağlayıcı seçmeyi düşünmelisiniz. Kontrol paneli olmadan bayi hizmetlerinizi kolayca yönetemezsiniz. En popüler bayi panelleri cPanel Ve Plesk Panel'dir. 

Bu iki bayi paneli, bayi hesabınızı yönetmenize yardımcı olacak çok çeşitli araçlar sunar. Bu özellikler arasında sezgisel arayüzler, satıcıya özel özellikler, birden fazla alan için destek ve 7/24 müşteri desteği bulunur.

Yukarıda bahsettiğimiz gibi, diğer kullanıcıları faturalandırmayı planlıyorsanız, WHMCS gibi müşteri faturalama yönetimi çözümlerini de aramak isteyeceksiniz.

Otomatik Yedeklemeler

Bir şeyler ters giderse ve veri kaybederseniz bayi hesabınızı yedeklemek çok önemlidir. Otomatik  yedeklemeler gerektiğinde geri yükleyebilmeniz için verilerinizin her zaman yedeklenmesini ve güvenli olmasını sağlar.

Otomatik yedeklemeler size zaman ve güçlük kazandırarak içinizin rahat etmesini sağlar. Ayrıca, müşterilerinizi rahatsız etme konusunda endişelenmenize gerek yok.

Siz ve Müşterileriniz İçin Destek

Bayi hesabınızla ilgili herhangi bir sorun yaşarsanız, yardım için müşteri desteği ile 7/24 iletişime geçebilirsiniz. İhtiyacınız olan yardımı her zaman alabilmeniz için bizler burada sizler için hizmet vermekteyiz.

Sizlere sağladığımız hizmetler;

 

  • Ücretsiz Hesap Taşıma
  • %99,9 Kesintisiz Çalışma Garantisi
  • SSL Sertifikaları
  • Otomatik Yedeklemeler
  • cPanel/WHM
  • 7/24 Müşteri Desteği
  • Ücretsiz WordPress Kurulumları ve Güncellemeleri
  • Özel Destek

 

Kendi web barındırma işinizi kurmak veya müşterilerinize ek hizmetler sunmakla ilgileniyorsanız, reseller hosting mükemmel bir seçenek olabilir. 

Sizlerde Reseller (Bayi) Hosting Kullanmak ve işlerinizi daha da ileriye taşımak istiyorsanız sayfamıza göz atabilirsiniz.

401 Görüntüleme