Header Menu

Plesk Panel Uzak MYSQL Aktif Etme resim

Plesk Panel Uzak MYSQL Aktif Etme

Linux işletim sistemine Plesk Panel kurulu sunucularda MYSQL servisini bazı durumlarda farklı bir sunuculara izin verme veya daha kolay kullanım için kendi bilgisayarınızdan bağlanarak çalışmak istiyebilirsiniz.

Öncelikle sunucumuza root olarak terminal üzerinden giriş yapıyoruz ve aşağıda belirtilen kodu girip my.cnf dosyasını açınız.

nano /etc/my.cnf

Açılan dosyada resimde belirtilen yani bind-address değişkenin karşısında ki veriyi silip aşağıda belirtilen değeri yazmalısınız.

bind-address = 0.0.0.0

 İlgili veriyi değiştirdikten sonra CTRL + X ve Y tuşuna basarak dosyayı kaydedebilirsiniz, ayarların aktif olması için mysql servisin yeniden başlatmalısınız. Aşağıda belirtilen kodu yazarak yeniden başlatabilirsiniz.

service mysqld restart

Sunucu üzerinden yapılacak işlemler bu kadardır, sitelerinizin veri tabanını uzaktan erişime açmak için plesk panel giriş yapınız.

Plesk panel üzerinden  veri tabanı kullanıcıları sayfasına girin ve erişim kontrolü kısmından "Herhangi bir ana bilgisayardan uzaktan bağlantılara izin verin" veya "Buradan uzaktan bağlantılara izin verin" seçeneğini seçerek uzaktan bağlantı yapabilirsiniz.

Bu makalede yer alan mysql uzak bağlantı ayarlarını tüm  VDS ve VPS paketlerinde gerçekleştirebilirsiniz!

 

1022 Görüntüleme